атрактивна градежна парцела со голем потенцијал, Бургас

Burgas, Бугарија – ID 5723
23,289,600 Евра
Површина 58000 m2
Море 50 m
Ретко откритие! Можност за инвестирање! Нудиме атрактивна градежна парцела во градот Бургас. Земјиштето има 58.000 м2 наменети за развој со намена за „одморалиште активности“. Се наоѓа веднаш покрај морскиот брег, во првата линија на градот Бургас и езерото Атанасовско, во област со нова инфраструктура изградена по европски проект. Врз основа на прелиминарни проектни студии, можно е да се изгради околу 28.264 м2 вкупна изградена површина (станбени единици и хотелски дел од два ката плус поткровје, што не е вклучено во пресметката на добивката од инвестицијата) , гаражи - 17.656 м2 и подземен СПА центар од 3.239 м2. Понудената цена за м2 земјиште е 400 ЕУР/м2!, што одговара на износот од 23.289.600 евра. Земјиштето е поврзано со сите инженерски мрежи. Во случај на луксузна градба, градежно-монтажната активност е максимум 500 евра/м2 за завршување клуч на рака. Проценети трошоци за изградба:
Вкупните расходи за вкупната инвестиција (земјиште и градба) изнесуваат 44.337.900 евра. Продажба на изградената единица по реална цена - 70.375.730 € што одговара на добивка пред оданочување (10%) од 26.037.830 €. Дополнително, постои можност сериозно да се прошири бројот на изградени единици со мансарден под (доволно висок, поткровје) и, се разбира, постои можност за профит од управувањето со целиот луксузен кварт што ќе се создаде овде. Локацијата нуди можност за резиденцијално живеење покрај море и во исто време во градот, а не на последното место веднаш до балнеолошкиот луге, кој докажано придонесува за здравјето на луѓето. Езерото Атанасовске е познато како птичји рај. Тоа е многу солено езеро, кое е заштитена зона и во него живеат 314 видови птици, од кои голем дел се заштитени видови. Езерото нуди прекрасен спектакл и привлекува луѓе од целиот свет. Во близина на имотот има и нов голем риболов и пристаниште за јахти, дневен пазар за свежа уловена риба итн. На северниот раб на парцелата веќе започнува изградбата на новиот урбан кварт „Киошето“, кој ќе биде луксузен, станбен кварт од висока класа, цената за м2 започнува од 1950 € (во зелено). Земјиштето има огромен инвестициски потенцијал и покрај профитот од изградените единици, нуди и многу други можности.
Бургас е најголемиот град во југоисточна Бугарија и втор по големина на бугарското крајбрежје на Црното Море, а со површина од 253.644 km², тој е и еден од најголемите во земјата. Според последниот попис на NSI од 31 декември 2015 година, има население од 203.017, што го прави четврти по големина град во земјата. Неколку природни резервати и заштитени подрачја, антички и средновековни села, Црното Море и годишните фестивали привлекуваат многу туристи. Лоциран на најзападната точка на Црното Море, Бургас го даде своето име на истоимениот залив, кој е најголемиот и највдлабнат на бугарскиот континент на Црното Море. Градот е опкружен со езерата Бургас - Бургас, Атанасовск и Мандренско и на исток со Црното Море.
Меѓу првите жители на регионот се Тракијците, кои околу 6 век п.н.е. создале голем број населби на територијата на денешен Бургас заедно со блиските градови Аполонија, со блиските градови Аполонија, Месембрија и Анхијало. Климата во Бургас и регионот се карактеризира како влажна суптропска со морско и континентално влијание. Просечната летна температура на воздухот во јули достигнува 26,7 °C, а максималните дневни температури над 20 °C ќе се забележат до ноември. Просечниот месечен број на сончеви часови достигнува 328,6. Континенталното влијание е очигледно во зимите, но во споредба со внатрешноста, зимите остануваат многу поблаги, а снегот е релативно редок. Идниот развој на градот е поврзан со отворањето на Бургас кон морето и езерата. Во овој контекст се разговара за проектот Супер Бургас. Веќе е реализиран планираниот проект за јавен велосипедски превоз, за отстранување на густиот сообраќај од централниот дел на градот, за обновување на островот Света Анастасија и мостот, како и за санација на историскиот центар. имплементирани. Во 2012 година беа отворени два трговски центри во Бургас. Отворањето на мултифункционална спортска сала и крајбрежен асфалтен пат што го поврзува Бургас со новите квартови Ќошето и Сарафово ќе бидат отворени.
Поглед на море
Да
Површина
58000 m2
Продавница
2 km
Доктор
2 km
Кафетерија
2 km
Ресторант
20 m
Бар
2 km
Училиште/градинка
2 km

Ви се допаѓа оваа недвижност?

Не се двоумете да не исконтактирате

Ви се допаднала оваа недвижност, но се уште размислувате? Договорете со нас средба и заедно ќе ги разгледаме сите можности.

Bubenská 122/20
Praha 7 - Holešovice 170 00

Po-Pá: 8.00-17.00