Градежна парцела на само 450м од море, Игало, Херцег Нови, Црна Гора

Igalo, Herceg Novi, Црна Гора – ID 8267
Површина 600 m2
Море 450 m

Ви нудиме градежна парцела за продажба во Игало, Херцег Нови. Вкупната површина на земјиштето е 600 m2 и се наоѓа на 450 m од морето. Земјиштето е урбанизирано. Коефициентот на искористеност е 0,4, а коефициентот на градба е 0,8. На плацот може да се изгради зграда, основна површина 240 м2, 4 ката (С+Д+1+Пк), бруто изградена 480 м2. Во близина на плацот се наоѓа потребната инфраструктура - вода, струја, пат.

Игало е бањски град во Црна Гора кој е изграден по Втората светска војна. Се наоѓа во близина на познатото црногорско одморалиште Херцег Нови, со кое е поврзано со шеталиште долго 7 километри. Лековитите ефекти на термалните извори се познати стотици години, па не е чудно што во околината никнаа голем број спа објекти кои нудат различни процедури. Претседателот Тито во минатото ги користел и уникатните својства на калта, која се добива од седименти. Токму тој, наводно, ја иницирал изградбата на локалната бања. Третманот на парализа, болести на мускулите или болки во грбот и зглобовите покажува одлични резултати. Главно благодарение на ефектите опишани погоре и присуството на плажи со камења и камчиња, градот доби значење во туристичката индустрија, па дури и постигна светско признание во бањската индустрија.

Поглед на море
Да
Површина
600 m2
Продавница
350 m
Доктор
670 m
Кафетерија
520 m
Ресторант
250 m
Бар
500 m
Училиште/градинка
330 m

Ви се допаѓа оваа недвижност?

Не се двоумете да не исконтактирате

Ви се допаднала оваа недвижност, но се уште размислувате? Договорете со нас средба и заедно ќе ги разгледаме сите можности.

Bubenská 122/20
Praha 7 - Holešovice 170 00

Po-Pá: 8.00-17.00