Процесот на купување во Тајланд

Први ви ја донесовме можноста за купување недвижен имот во странство! Ние сме чешки с.р.о. и ние го гарантираме резултатот од трговијата и секоја круна што ќе ја потрошите. Иако продаваме во повеќе држави, секогаш работиме 100% од работата. Менаџерот за продажба лично се грижи за продажбата на секоја земја.

Како е изборот и последователното купување на недвижен имот во Тајланд, процедура:

 • Пишете ни или јавете ни се и ние ќе разговараме за вашата цел.

 

 • Ќе советуваме професионално и праведно. Ќе разговараме за вашите барања, техничките параметри како што се големината, локацијата итн. и заедно ќе го избереме имотот од соништата.

 

 • Можете исто така да ги погледнете нашите страници на WWW. MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ и изберете имот од нашата понуда.

 

 • Одлучете како сакате да го видите имотот.

 

 • Имате можност да изберете или онлајн турнеја во реално време или лична турнеја.

 

 • Доколку изберете лична тура, ние ќе се погрижиме за сместување три дена, превоз до и од аеродром бесплатно, во случај на резервација на имот.

 

 • Ќе организираме посети на локацијата каде што нашите експерти ќе се погрижат да имате доволно време да изберете и да донесете одлука.

 

 • По изборот на конкретен имот, ќе подготвиме договор за посредување со недвижности и ќе платите такса за резервација за да можеме да го резервираме имотот што сте го избрале за вас. Надоместокот за резервација е дел од куповната цена и обично изнесува десет илјади евра и е дел од набавната цена. Се плаќа на сметка во чешка банка.

 

 • Потоа се составуваат потребните документи (договор за купување, договор за правни услуги, договор за чување пари). По потпишувањето се плаќа остатокот од куповната цена или во случај на рати договорениот аванс.

 

 • Сите износи се чуваат на зачуваната сметка на овластениот полномошник.

 

 • Ќе ги подготвиме потребните декларации за кои потписите треба да бидат заверени кај чешки нотар.

 

 • Следува препис на нотар, упис во катастар на недвижности и издавање имотен лист.

 

 • За купување на рати (за нова градба) преносот се врши на ист начин, само откако ќе се плати целосната куповна цена.

 

 • Што ќе платам надвор од горенаведеното?

 

 • Цената за пренос, правни и други услуги поврзани со стекнувањето на сопственост е од 6,5 до 8% од куповната цена на имотот.

 

 • Ако имотот не е резервиран за време на вашиот инвестициски престој во Тајланд, ќе се наплаќаат услуги како што се трансфер аеродром и сместување. Доколку одлучите да купите подоцна, ќе ви го вратиме уплатениот износ.

  Кои ќе бидат трошоците за управување со имотот?

 

 • За енергија и вода плаќате такса од околу 20–40 € месечно, во зависност од големината на станот.

 

 • Осигурувањето на имот ќе ве чини приближно 120 евра годишно.

 

 • Ќе плаќате и годишен надоместок за одржување (ви кажавме за тоа кога го избравте имотот). Во годишниот надоместок за одржување се вклучени услугите поврзани со работењето на комплексот во кој се наоѓа вашиот имот, како што се: одржување на базен, обезбедување, сечење трева и одржување зеленило, поправка на фасади на зграда, плаќање на електрична енергија во заедничките простории и лифтот, и повеќе.

 

 • Годишниот законски законски данок на имот е приближно 1 € по м2.

 

 • Што ако купувам празен имот или имот што треба да се поправи?

 

 • Ќе се погрижиме и за мебелот. Ќе ви предложиме неколку варијанти кои ќе ги испратиме како визуелизација, а потоа ќе ја изберете цената и видот на мебелот. Сè професионално ќе составиме и средиме.

 

 • Во случај на неопходни поправки, без разлика дали се големи или мали, ќе препорачаме експерт и ќе ја провериме неговата работа за вас.

   

  Како ќе се грижиме за работата на вашиот имот по купувањето?

 

 • Ние ќе се погрижиме за пренос на вода и струја на ваше име.

 

 • Договарањето на осигурување на имот за одмор е прашање на се разбира.

 

 • Како дел од нашите УСЛУГИ ПО ПРОДАЖБА, ние ќе се грижиме за работењето и управувањето со вашиот имот во периодот во кој нема да го користите имотот за ваша употреба.

 

 • Превоз, добредојде, сместување, чистење и перење, ќе се грижиме и за вашите роднини и клиенти.

 

 • Ако сакате да останете подолго во Тајланд, ние ќе се погрижиме и за поставување на долгорочен престој (ќе се исплати, на пример, кога ќе има уште едно заклучување или ако сакате да имате автомобил таму).

 

 • Дали сакате да изнајмите автомобил? Со задоволство ќе се договориме! Ако сакате да купите сопствен автомобил, со задоволство ќе ви го организираме.

 

 • Ако не сакате да возите, таксито во Тајланд не е скапо.
  Сите услуги се платени, по нормални цени во Тајланд на денот на обезбедувањето.

  Кој ќе ми помогне да изнајмувам имот?

 

 • Сопствениците на имот што купиле преку нашата РК можат БЕСПЛАТНО да го претстават својот имот кај нас на нашата веб-страница.

 • Слушнав дека Mojenemovitostumore.cz има портал подготвен за клиенти. Да, точно е.

 

 • Го цениме секој клиент, комуницираме долгорочно и помагаме во последователно управување со имотот.

 • Ние не сме компанија која ве мами да купувате и завршува таму.

 

 • Како доказ и нешто дополнително, создадовме ПОРТАЛ ЗА КЛИЕНТИ достапен за клиентите. mojenemovitostumore.cz, каде што можете да управувате со вашиот имот - порталот за клиенти е достапен за вас бесплатно.