Процесот на купување во Грција

Ние бевме меѓу првите кои ви ја донесовме можноста да купите недвижен имот во странство! Ние сме чешки с.р.о. и ние го гарантираме резултатот од трансакцијата и секоја круна издадена од вас. Иако продаваме во повеќе држави, секогаш работиме 100% од работата. Менаџерот за продажба лично се грижи за продажбата на секоја земја.

Како се одвива изборот и последователното купување на недвижен имот, процедура:

 

 • Пишете ни или јавете ни се и ќе разговараме за вашата намера. Ќе советуваме професионално и праведно. Ќе разговараме за вашите барања, техничките параметри како што се големината, локацијата итн. и заедно ќе го избереме имотот од соништата.

 

 • Можете исто така да ја погледнете нашата веб-страница WWW.MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ и да изберете имот од нашата понуда.

 

 • Одлучете како сакате да го видите имотот. Имате можност да изберете или онлајн турнеја во реално време или лична турнеја.

 

 • Доколку изберете лична тура, ќе ви понудиме можност за сместување.
  Ќе организираме посети на локацијата каде што нашите експерти ќе се погрижат да имате доволно време да изберете и да донесете одлука.

 

 • По изборот на конкретен имот, ќе подготвиме договор за резервација и ќе платите такса за резервација за да можеме да го резервираме имотот што сте го избрале за вас. Надоместокот за резервација е дел од куповната цена. Се плаќа на сметка во чешка банка.

 

 • Потоа се составуваат потребните документи (договор за купување, договор за правни услуги, договор за чување пари). По потпишувањето ќе се плати остатокот од куповната цена
  Сите износи се чуваат на сметката за зачувување на адвокатот.
  Ќе ги подготвиме потребните декларации за кои потписите треба да бидат заверени кај чешки нотар.
  Следува препис на нотар, упис во катастар на недвижности и издавање имотен лист.

Што ќе платам надвор од горенаведеното?

 • Цената за преносот и сите услуги поврзани со стекнувањето на сопственост е од 8 до 10% од куповната цена на имотот.

Кои ќе бидат трошоците за управување со имотот?

 • За станот плаќате такса од околу 50 - 100 € месечно за енергија и вода, во зависност од неговата големина. За поголеми станови и куќи, повеќе, според потрошувачката.

 

 • Осигурување на имот по ваша одлука приближно 120-200 € годишно.
  Годишниот законски законски данок на имот е приближно 2 - 5 евра по м2.

Кој ќе ми помогне да изнајмувам имот?

 • Сопствениците на имот што купиле преку нашата РК можат БЕСПЛАТНО да го претстават својот имот кај нас на нашата веб-страница.

 

 • Слушнав дека Mojenemovitostumore.cz има портал подготвен за клиенти
  Да, точно е. Го цениме секој клиент, комуницираме долгорочно и помагаме во последователно управување со имотот. Ние не сме компанија која ве мами да купувате и завршува таму.

 

 • Како доказ и нешто дополнително, создадовме ПОРТАЛ ЗА КЛИЕНТ за нашите клиенти достапен на clienti.mojenemovitostumore.cz, каде што можете да управувате со вашиот имот - Порталот за клиенти ви е достапен бесплатно.