Процес на купување во Грузија

Дали одлучивте да инвестирате во недвижен имот во странство? Дали сакате секој ваш одмор да биде незаборавен, знаејќи дека не ве чека одјавување? Имаме прекрасни имоти во Грузија за вас, можете да сметате на нас дека ќе ја завршиме нашата работа 100%. За време на процесот на купување, ќе направиме се за да не биде тешко купувањето и последователно изнајмување на имотот.

Како се одвива изборот и последователното купување на недвижен имот, процедура:

 • Пишете ни или јавете ни се и ние ќе разговараме за вашата намера. Ќе советуваме професионално и праведно. Ќе разговараме за вашите барања, техничките параметри како што се големината, локацијата итн. и заедно ќе го избереме имотот од соништата.
 • Можете исто така да ја погледнете нашата веб-страница WWW.MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ и да изберете имот од нашата моментална понуда.
 • Вие одлучувате како сакате да го видите имотот, имате можност да изберете или онлајн турнеја во реално време или лична турнеја.
  Доколку изберете лична тура, ние ќе се погрижиме за превоз до турите бесплатно.
  Ќе организираме посети на локацијата каде што нашите делегати ќе се погрижат да имате доволно време да изберете и да донесете одлука.
  По изборот на конкретен имот, ќе подготвиме договор за резервација и ќе ја платите таксата за резервација за да можеме веднаш да го резервираме имотот што сте го избрале. Надоместокот за резервација е дел од куповната цена.
  Потоа се издаваат потребните документи за пренос на сопственоста (полномошно, купопродажен договор, договор за чување на пари).
 • Остатокот од куповната цена се чува на заштитната сметка на адвокатот во Чешка. По потпишувањето на купопродажниот договор, парите се пуштаат на сметката на нотарот во Грузија, каде што остануваат до стекнување на сопственост.
  Следува препис во судската куќа, упис во регистарот на недвижности и издавање имотен лист - т.н.
 • По издавањето на имотниот лист, водата и струјата ќе бидат префрлени на Ваше име.
  Што ќе платам надвор од горенаведеното?
 • Цената за преносот и сите услуги поврзани со стекнување на сопственост (правни услуги, нотарски услуги и сл.) е најниска од сите земји во кои работиме и изнесува 1% од куповната цена на имотот.
 • Во Грузија нема данок за пренос на недвижен имот
 • Кои ќе бидат трошоците за управување со имотот?
 • Плаќате околу 40-50 евра месечно за струја и вода, во зависност од потрошувачката.
 • Осигурувањето на имот ќе ве чини 110 евра годишно.
 • Годишен или месечен надоместок за одржување (варира за различни имоти). Надоместокот за одржување вклучува услуги поврзани со работењето на комплексот или зградата во која се наоѓа вашиот имот, како што се: одржување на зградата (лифт, скали и сл.)
 • Во Грузија нема годишен законски законски данок на имот


Што ако купувам празен имот или имот што треба да се поправи?

Во случај на неопходни поправки или опрема на имотот, ќе препорачаме експерт.

 • Како ќе се грижиме за работата на вашиот имот по купувањето?

Ние ќе се погрижиме за пренос на вода и струја на ваше име.
Ние ќе организираме превоз, пречек, сместување, чистење и перење за вас и вашите роднини. Сите услуги се плаќаат, по нормални цени на територијата на Грузија на денот на обезбедувањето.

 • Кој ќе ми помогне да изнајмувам имот?

Сопствениците на имот што купиле преку нашата РК можат БЕСПЛАТНО да го претстават својот имот на нашата веб-страница.

 • Слушнав дека Mojenemovitostumore.cz има портал подготвен за клиенти

Да, точно е. Го цениме секој клиент, комуницираме долгорочно и помагаме во последователно управување со имотот. Ние не сме компанија која ве мами да купувате и завршува таму. Како доказ и нешто дополнително, создадовме ПОРТАЛ ЗА КЛИЕНТИ за нашите клиенти достапен на clienti.mojenemovitostumore.cz, каде што можете да управувате со вашиот имот - Порталот за клиенти ви е достапен целосно бесплатно.

 

Со нетрпение ја очекувам нашата соработка.

Со почит, менаџер за продажба за Грузија

Зураб Сидамон-Еристави