Процесот на купување во Турција

Како се одвива изборот и последователното купување на недвижен имот, процедура:

Пишете ни или јавете ни се и ние ќе разговараме за вашата цел. Ќе советуваме професионално и праведно. Ќе разговараме за вашите барања, техничките параметри како што се големината, локацијата итн. и заедно ќе го избереме имотот од соништата.

Можете исто така да ја погледнете нашата веб-страница WWW.MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ и да изберете имот од нашата понуда.

Одлучете како сакате да го видите имотот. Имате можност да изберете или онлајн турнеја во реално време или лична турнеја.

Доколку изберете лична тура, ние ќе се погрижиме за вашето сместување во Аланија, ќе организираме трансфер до аеродромот.

Ќе организираме посети на локацијата каде што нашите експерти ќе се погрижат да имате доволно време да изберете и да донесете одлука.

По изборот на конкретен имот, ќе подготвиме договор за резервација и ќе платите такса за резервација за да можеме да го резервираме имотот што сте го избрале за вас. Надоместокот за резервација е дел од куповната цена и изнесува 2.000 €. Се плаќа на сметка во чешка банка. После тоа се плаќа депозит - по договор со инвеститорот и консултација со клиентот за можноста за финансирање, обично е 20% при потпишување на договорот. Следува распоредот за отплата.

Потоа се составуваат потребните документи (договор за купување, договор за правни услуги, договор за чување пари).

Сите износи се чуваат на зачувана сметка во Чешка или Турција.

Ќе ги подготвиме потребните декларации за кои потписите треба да бидат заверени кај чешки нотар.

Следува препис на нотар, упис во катастар на недвижности и издавање имотен лист.

Во случај на купување на рати, преносот се одвива на ист начин, разликата е во тоа што хипотекарниот заем е регистриран на име на вашиот инвеститор. Откако ќе се плати последната рата, службеноста се брише и вие станувате 100% сопственик на имотот.

Што ќе платам надвор од горенаведеното?

При купување на имот и издавање на Тапу потврда за сопственост се врши вештачење и тоа е документот според кој се утврдуваат надоместоците и висината на премијата за осигурување и други.

Ако имотот не е резервиран за време на вашиот инвестициски престој во Турција, ќе се наплаќаат услуги како што се трансфер аеродром и сместување. Доколку одлучите да купите подоцна, ќе ви ги вратиме уплатените суми.

Кои ќе бидат трошоците за управување со имотот?

Зависи од проектот, видот на имотот и богатството на социјалната инфраструктура.

Доколку го изберете типот на имотот на вилата, ќе ве информираме за трошоците за одржување при изборот на вашата претпочитана вила.

Водата и струјата се плаќаат според потрошувачката, доколку не го користите имотот и немате потрошувачка на енергија нема да ви бидат платени.

Осигурувањето на имотот ќе чини околу 120 евра. Премијата за осигурување зависи од типот што ќе го изберете, Allianz е најскап, можете да земете целосно или само задолжително осигурување, зависи од вредноста на имотот и опремата внатре... ќе добиете понуда соодветно, доколку сте договорете се, сè ќе биде направено.

Енергијата овде е поефтина отколку во Европа, повторно зависи од тоа колку членови има во домаќинството, колку често ја вклучувате климата, колку е голем имотот.

Ќе плаќате и годишен надоместок за одржување (ви кажавме за тоа кога го избравте имотот). Годишниот надоместок за одржување вклучува услуги поврзани со работењето на комплексот во кој се наоѓа вашиот имот, како што се: одржување на базен, обезбедување, сечење трева и одржување зеленило, поправка на фасади на зграда, плаќање на електрична енергија во заеднички простории и лифт и други.

Годишниот законски законски данок на имот е 1 турска лира за м2.

Што ако купувам празен имот или имот што треба да се поправи?

Ќе се погрижиме и за мебелот. Ќе ви предложиме неколку варијанти кои ќе ги испратиме како визуелизација, а потоа ќе ја изберете цената и видот на мебелот. Сè професионално ќе составиме и средиме.

Во случај на неопходна поправка, поголема или помала, ќе препорачаме експерт и ќе ја провериме неговата работа за вас.

Како ќе се грижиме за работата на вашиот имот по купувањето?

Ние ќе се погрижиме за пренос на вода и струја на ваше име.

Договарањето на осигурување на имот за одмор е прашање на се разбира.

Како дел од нашите УСЛУГИ ПО ПРОДАЖБА, ние ќе се грижиме за работењето и управувањето со вашиот имот во периодот во кој нема да го користите имотот за ваша употреба.

добредојде, сместување, чистење и перење, ќе се грижиме и за вашите роднини и клиенти.

Доколку сакате да останете подолго во Турција, ние ќе се погрижиме и за поставување на долгорочен престој

Ако сакате да изнајмите автомобил, можете директно на аеродромот преку апликацијата hoppygo.

Сите услуги се платени, по нормални цени во Турција на денот на обезбедувањето.

Кој ќе ми помогне да изнајмувам имот?

Сопствениците на имот што купиле преку нашата РК можат БЕСПЛАТНО да го претстават својот имот кај нас на нашата веб-страница.

Слушнав дека Mojenemovitostumore.cz има портал подготвен за клиенти

Да, точно е. Го цениме секој клиент, комуницираме долгорочно и помагаме во последователно управување со имотот. Ние не сме компанија која ве мами да купувате и завршува таму. Како доказ и нешто дополнително, создадовме ПОРТАЛ ЗА КЛИЕНТ за нашите клиенти достапен на clienti.mojenemovitostumore.cz, каде што можете да управувате со вашиот имот - Порталот за клиенти ви е достапен бесплатно.

Најдобри желби

Цветомир Златковски