Процесот на купување во Албанија

Дали одлучивте да инвестирате во недвижен имот во странство? Дали сакате секој ваш одмор да биде незаборавен знаејќи дека не ве чека одјавување? Имаме прекрасни имоти за вас во Албанија, можете да сметате на нас дека ќе си ја завршиме работата 100%. За време на процесот на купување, ќе направиме се што можеме за да го олесниме купувањето на имотот.

Како се одвива изборот и последователното купување на недвижен имот, процедура:

 • Пишете ни или јавете ни се и ние ќе разговараме за вашата намера. Ќе советуваме професионално и праведно. Ќе разговараме за вашите барања, техничките параметри како што се големината, локацијата итн. и заедно ќе го избереме имотот од соништата.
 • Можете исто така да ја погледнете нашата веб-страница WWW.MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ и да изберете имот од нашата моментална понуда.
 • Вие одлучувате како сакате да го видите имотот, имате можност да изберете или онлајн турнеја во реално време или лична турнеја.
 • Доколку изберете лична тура, ние ќе се погрижиме за превоз до и од аеродромот бесплатно.
 • Ќе организираме посети на локацијата каде што нашите експерти ќе се погрижат да имате доволно време да изберете и да донесете одлука.
 • По изборот на конкретен имот, ќе подготвиме договор за резервација и ќе ја платите таксата за резервација за да можеме веднаш да го резервираме имотот што сте го избрале. Надоместокот за резервација е дел од куповната цена.
 • Потоа се издаваат потребните документи за пренос на сопственоста (купопродажен договор, договор за правни услуги, полномошно, договор за чување пари).
 • Остатокот од куповната цена се чува на заштитната сметка на адвокатот во Чешка. По потпишувањето на купопродажниот договор, парите се пуштаат на сметката на нотарот во Албанија, каде што остануваат до стекнувањето на сопственоста.
 • Следува препис на нотар, упис во катастар на недвижности и издавање на потврда за сопственост - т.н.
 • По издавањето на сертификатот, водата и струјата ќе бидат префрлени на вашето име.

Што ќе платам надвор од горенаведеното?

 • Цената за преносот и сите услуги поврзани со стекнување на сопственост (правни услуги, нотарски услуги, данок на стекнување) изнесува 2-3% од куповната цена на имотот.

Кои ќе бидат трошоците за управување со имотот?

 • Плаќате околу 40-50 евра месечно за струја и вода, во зависност од потрошувачката.
 • Осигурувањето на имот ќе ве чини 150 евра годишно.
 • Годишен или месечен надоместок за одржување (ќе ве информираме при изборот на имотот). Надоместокот за одржување вклучува услуги поврзани со работењето на комплексот или зградата во која се наоѓа вашиот имот, како што се: одржување на зградата (лифт, скали и сл.)
 • Годишниот законски законски данок на недвижен имот го пресметува соодветниот даночен орган.

Што ако купувам празен имот или имот што треба да се поправи?

 • Во случај на неопходни поправки или опрема на имотот, ќе препорачаме експерт.

Како ќе се грижиме за работата на вашиот имот по купувањето?

 • Ние ќе се погрижиме за пренос на вода и струја на ваше име.
 • Ќе организираме превоз, пречек, сместување, чистење и перење за вас и вашите роднини.Сите услуги се платени, по нормални цени на територијата на Албанија на денот на обезбедувањето.

Кој ќе ми помогне да изнајмувам имот?

 • Сопствениците на имот што купиле преку нашата РК можат БЕСПЛАТНО да го претстават својот имот кај нас на нашата веб-страница.

Слушнав дека Mojenemovitostumore.cz има портал подготвен за клиенти

 • Да, точно е. Го цениме секој клиент, комуницираме долгорочно и помагаме во последователно управување со имотот. Ние не сме компанија која ве мами да купувате и завршува таму. Како доказ и нешто дополнително, создадовме ПОРТАЛ ЗА КЛИЕНТ за нашите клиенти достапен на clienti.mojenemovitostumore.cz , каде што можете да управувате со вашиот имот - порталот за клиенти ви е достапен бесплатно.