Дали Банско ве привлекува како љубители на зимските спортови или сакате да инвестирате?

6.8.2022

Банско, прекрасна локација каде вреди да се инвестира.

Дали Банско ве привлекува како љубители на зимските спортови или сакате да инвестирате?

Еве ви прикачувам многу интересно видео за Банско, без разлика дали оваа локација ве привлекува како љубители на зимски спортови или сакате да инвестирате, нашата широка палета на најдобри недвижности во Банско можете да ја најдете овде: https://www.mojenemovitostumore.cz /nemovitosti?country_id=146&city=Банско&reality_type= &relation_type=1&price_from=&price_to=&_submit=Search&fulltext=&area_to=&sea_distance_from=&sea_distance_to=&sort-submit=Search&fulltext=&area_to=&sea_distance_from=&sea_distance_to=&sort-submit=&

https://www.youtube.com/watch?v=Iw1t8e6O0H8
Банско е живописен град познат по својата историја, сместен во подножјето на Пирин планина. Градот се наоѓа на 927 метри надморска височина, во долина во која се спојуваат три планини - Пирин, Родопи и Рила.
Од една страна - Родопите, од друга - Рила со највисокиот врв на Балканскиот Полуостров - Мусала (2925 м), а од третата - Пирин.
Градот Банско е главен административен и културно-економски центар во регионот.
Се наоѓа на 161 км јужно од аеродромот во Софија и 56 км југоисточно од Благоевград, со кој е добро поврзан.
Банско е популарна дестинација бидејќи е блиску до Грција - на само 140 километри од Егејското Море. На 6 км од Банско има топли минерални извори.
Затоа што Банско има се!
Зимски туризам
Според европското истражување на скијачките центри во Европа, Банско е меѓу најпопуларните центри. Одморалиштата се класифицирани во шест категории според должината на падините. Со патеки од 51 до 100 км Банско е на прво место! Ова е најевтиното одморалиште во оваа категорија на прегледани одморалишта. 75 километри професионално подготвени и доверливо уредени падини, добра школа за скијање и простор за складирање скии, кои се достапни за скијачите и сноубордерите.
27 километри модерни лифтови со голем капацитет ги превезуваат гостите брзо и удобно до падините, кои се совршено подготвени со совршено функционална опрема.
Скијалиштето има вкупно 17 обележани патеки со вкупна должина од 65 километри, од кои 9 километри се скијачки патишта. Банско нуди единствена можност за континуирано спуштање од 16 километри. Последните 7 километри од патеката, која го поврзува ски-центарот со градот Банско, се опремени со 40 топови за вештачко правење снег и осветлување за ноќно скијање.
Вкупниот број на лифтови е 23 - седум седишта, од кои два нови, 6 лифтови и десет детски лифтови. Има нови детски лифтови и градинка.