Зошто да се инвестира во Кипар?

17.5.2023

Инвестирањето во имот во Кипар може да биде привлечно поради стабилниот и растечки пазар, кој обезбедува долгорочен потенцијал за профит од изнајмување или продажба на имот. Благодарение на стратешката локација и побарувачката за имоти за одмор, инвестицијата во Кипар може да понуди поволна комбинација на сигурен раст на вредноста на имотот и можност за користење на сопствен имот за ваш одмор или како привлечно туристичко изнајмување.

Апрецијација на капиталот:

Северен Кипар забележа пораст од 79% на цените на имотот во текот на изминатите 3 години. Таквото ниво на апрецијација на капиталот е неспоредливо на друго место во Европа.

Цени:

Многу ниските трошоци за живот и цените на имотот се значително пониски отколку во Јужен Кипар и другите медитерански земји. Во рангирањето на магазинот Форбс го зазема првото место во категоријата „Најдобро купување на плажа“.

Банкарска сметка:

Приватно банкарство со строга доверливост на информациите за клиентите. Нема прашања кога се движат пари до 1 милион фунти.

Криптографски закони:

Слободно купувајте, продавајте и разменувајте криптовалути и купувајте недвижен имот и автомобили.

Дозвола за престој:

Кога купувате имот во Северен Кипар, лесно можете да добиете дозвола за постојан престој.

Безбедност:

Северен Кипар е една од најбезбедните земји во светот. Имаме многу ниска стапка на криминал.

Клима:

Во просек 340 сончеви денови со топли зими. Сезоната на плажа трае 8 месеци.

Чиста околина и недопрена природа:

Таа е рангирана на првото место во рангирањето на ЕЕА за најчист песок и море. Строги владини регулативи за заштита на природата.

 

Апрецијација на капиталот во Северен Кипар