Производство на кујна по сопствен проект

Подготвени сме да ви подготвиме се на мир. Еве општ преглед на прилагодениот процес на производство на кујна:

Првична консултација:

Процесот обично започнува со првична консултација помеѓу нас и клиентот. Во текот на оваа фаза, собираме информации за вашите потреби, преференции и буџет. Разговараме за вашиот посакуван распоред, стил, материјали, тела и какви било специфични карактеристики или барања што ги имаат на ум.

Мерење и проценка на локацијата:

По консултациите ќе го посетиме домот на купувачот за да направиме точни мерења на просторот во кујната. Овој чекор осигурува дека приспособениот дизајн на кујната совршено се вклопува во достапниот простор. Ние, исто така, ќе ги процениме постоечките цевководи, електрични приклучоци и структурни аспекти кои можат да влијаат на дизајнот и инсталацијата.

Дизајн и планирање:

Користејќи ги собраните информации и мерења, создаваме детален сопствен план за дизајн на кујна. Овој план го вклучува распоредот, дизајнот на кабинетот, поставувањето на апаратот, работните површини, опциите за складирање, осветлувањето и другите релевантни елементи. Можете да користите специјализиран софтвер или да работите со архитект или дизајнер за да креирате 3D рендери или визуелни претстави на вашиот предложен дизајн. 3D визуелизација во случај на откажување на нарачката се плаќа.

Избор на материјал:

Откако дизајнот е завршен, работиме со клиентот за да избереме материјали за кујната. Ова го вклучува изборот на типот и финишот на кабинети, шалтери, задни површини, подови, хардвер и други украсни елементи. Во оваа фаза важно е да се земат предвид вашите преференции, издржливост, функционалност и буџет.

Изградба и монтажа:

Со дизајнот и материјалите на место, започнува фазата на изградба и инсталација. Ова вклучува изградба или монтажа на сопствени кабинети, работни површини и други компоненти според спецификациите на дизајнот. Во овој процес се вклучени квалификувани трговци, вклучувајќи столари, водоводџии, електричари и водоводџии.

Завршни работи:

По завршувањето на главната инсталација, се посветува внимание на завршните работи. Ова вклучува задачи како што се бојадисување кабинети, инсталирање избрани и поврзани, водоводна и електрична опрема и обезбедување на правилно усогласување и функционалност.

Обезбедување квалитет и тестирање:

Се врши темелна проверка на квалитетот пред да се предаде завршената кујна на купувачот. Ова вклучува проверка на целокупната изработка, тестирање на апаратите, уверување дека водоводните и електричните приклучоци работат правилно и решавање на сите проблеми или прилагодувања што може да се појават.

Инспекција на клиентите и предавање:

Штом кујната направена по нарачка ќе го задоволи задоволството на купувачот и ќе ги помине сите проверки на квалитетот, ние ќе го договориме последниот премин со клиентот. Тие имаат можност да ја разгледаат завршената кујна, да поставуваат какви било прашања и да дадат повратни информации. Откако ќе ги решиме преостанатите детали, на купувачот официјално ќе му ја предадеме кујната по нарачка.